Monster Hunter World

En gigantisk spelserie i väst som nu storsatsar på att ta Europa med storm.
Monster Hunter World släpptes den 26 Januari 2018 och är hittills den största titlen för i år. Capcom har valt att börja med att släppa spelet på Playsstation 4 och Xbox One. Ryktet säger att vi tidigast kommer att få se Monster Hunter World till PC i höst.

PS4box

Detta magiska JRPG spelet har en hög tröskel in, och Monster Hunter world är inte ett spel som passar alla.
Min egen erfarenhet av spelserien var när jag köpte min New Nintendo 3DS och man fick med Monster Hunter 4 som demo. Tyvärr gav jag aldrig det en riktig chans. Men när jag fick reda på att Capcom skulle ha en ”open beta” helg runt juletid, passade jag på att ladda hem det till PS4:an.

För dem som fastnar i spelet finns det fjorton unika vapen. När jag skriver unika syftar jag på att alla vapen är lika bra, men att de är anpassade efter olika spelstilar. Ett vapen som ger mycket skada av en spelare kanske inte passar dig, vilket då resulterar i att du inte kommer att kunna göra lika mycket skada. Därför är det, precis som många andra påpekar, viktigt att prova så många vapen som möjligt. Lägg gärna lite extra tid i träningsrummet.

Om du inte vill lägga ner tid på att testa dig fram utan vill komma igång finns det tre vapen som rekommenderas för nybörjare:(Bör tilläggas att jag inte har någon egen erfarenhet av dessa)

Sword and Shield är ett medelsnabbt vapenkit där du blockar och stunnar med skölden och är väldigt förlåtande.
Dual Blades ger inte så mycket skada men är snabba. Därför är det viktigt att veta när man ska charga sitt target.
Light Bowgun är för dig som vill hålla lite avstånd från monstrena.
Vapnet är väldigt basic dvs. sikta/skjut/ladda om/ dodge. Dock gäller det att ha koll på sin ammo, dessutom finns där en hel del specialammo som man bör lära sig mer om när man känner sig trygg med vapnet. (Detta gäller även för de andra tidigare nämda) För er som undrar kör jag på insect glave (Polearm vapen)

Är du sugen på att upptäcka denna världen kan du välja att köra singelplayer eller online (2-4 personer). Skulle det vara så att du spelar själv men inte kommer vidare kan du alltid skicka upp en S.O.S raket. Då kan exempelvis dina vänner joina din session och ex. hjälpa dig att döda ett gigantiskt monster.

handler

När det kommer till de negativa delarna så stör jag mig på en sak; Voice overn. Läppsynkningen är katastrof,
både på den japanska och engelska.

Som sagt, detta är en kortare introduktion då jag inte har haft möjlighet att spela mer än 5 timmar. Hoppas på att kunna skriva mer om mina jakthistorier längre fram.

Utan tvekan vågar jag redan här och nu säga att Monster Hunter World kommer att vinna priser på GOY (Game of the Year).

Anjanath_Render_001

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s