DK på BB

(Obs! Varning för manlig egoism i början av inlägget)

Eftersom det tog ca 1 1/2 dygn från det att värkarbetet började till att min dotter föddes och därefter ytterligare tre dygn innan vi kom hem, kunde tiden på förlossningen och BB (ex. när Linda sov eller ammande) bli lite seg, men som tur var ”råkade” jag ha med min 3DS som var laddad med Donkey Kong Country Returns 3D.

Nu, nio månader senare tänkte jag att det kanske var dags att publicera recensionen jag skrev då:

Från början när jag tog upp Donkey Kong Country Returns var jag väldigt kluven. Det kändes verkligen som de klassiska Super Nintendo spelen när man hörde de välbekanta tonerna och vilade blicken på den vackra grafiken. Det som fick mig att tappa den härliga, nostalgiska känslan var tvåfaldigt: det första var spelets nya ”moves” och det andra var att banorna var uppdelade i två filer på olika ställe.

Precis som de traditionella Donkey Kong är det ett 2D-sidoskrollande plattformsspel. Man tar sig förbi hinder och krossar fiender på vägens gång. Dessutom får man ibland stanna upp för att tänka till och lösa olika pussel.

Storyn börjar med att de visade levande masker som föreställde infödingar (se bild till höger).
character_tikiMaskerna hypnotiserade de andra djuren på Donkey Kong Island som i sin tur fick i uppdrag att dammsuga ön på bananerna för att ge dem till maskernas ledare Tiki Tong. Nu är det upp till Donkey Kong att stoppa detta och ta tillbaka sina bananer! Till sin hjälp har han sin brorson Diddy Kong som gör det möjligt att flyga kortare sträckor. Hans närvaro utökar dessutom ditt liv till det dubbla. På vissa banor kommer du att kunna använda noshörningen Rambi och du kan även köpa Squawks för DK coins hos Cranky Kong.

RambiRhinoDKCR.png

För att kunna klara 100% av hela spelet finns där olika uppdrag på banorna som du behöver klara. Det första uppdraget känner du säkert igen från samtliga spel i Donkey Kong serien, vilket är att samla fyra stycken kuber med bokstäverna K, O, N, G. Det finns även ett uppdrag där man ska samla ihop pusselbitar. De finns olika antal beroende på vilken bana, men allt displayas i bottenskärmen.

KONG Letters

Världen är uppbyggd på så sätt att du börjar längst nere på ön i Jungle, sedan tar du dig vidare upp för berget och hamnar slutligen på Valcano. Totalt är det åtta olika zoner och sju banor plus bossfight. Dessutom kan man låsa upp ytterligare en zon som heter Cloud, men det får ni själva lista ut hur man gör.

Spelet är väldigt varierande och inte alls lika monotont som tidigare Donkey Kong Country spel. Det är ett relativt enkelt spel att tag sig igenom men där finns som sagt utmaningar och på de sista två bossarna vaskade jag rätt många liv.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s