Grumble, grumble…

I samband med att Nintendo släppte Switch i början på mars är det ett spel man båzeldalinkde hör och ser vart man än vänder sig, nämligen The Legend of Zelda: The Breath Of The Wild!
Personligen har jag ingen direkt relation till Link. Visst, jag spelade The legend of Zelda på mitt 8bitars när jag var liten, (inlägg om det från i somras kan ni läsa här).
När det begav sig försökte jag också ta mig ann Majora’s Mask till N64, men jag fastnade aldrig för det. Troligen för att det gick på tid.
Allt prat om Zelda har fått mig att få upp ögonen för Link mer än tidigare. Problemet när det kommer till Zelda är att spelen håller ett högt ”retro-värde” så jag tänkte prova de spelen som genererar mest Zelda per kr.
En liten parantes, både Majora’s Mask och Ocarina of Time är rena portningar från N64 till 3DS.

Först ut blev The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, som jag köpte nytt för 199kr. Jag vet att man kan komma billigare undan via Nintendo E-shop men som samlare är det alltid kul att ha spelet fysiskt och en box att sätta i kassetten när man inte spelar.
Just nu är jag nog uppe i en speltid på tio timmar och kan inte få nog! Spelet är relativt enkelt men samtidigt utmanande.
Man flyttar sig hela tiden mellan olika platser på kartan men tack vara 3DS:ns, dual screen så ser man hela tiden kartan och inventoryt på nedre skärmen. På så vis har man hela tiden en bra översikt. Kontrollen känns tight och Link rör sig smidigt.
Musik och ljudeffekterna är självklart av hög kvalité och detsamma gäller grafiken. Men det är ju inget oväntat när vi pratar om Zelda serien! Det jag kan sakna i spelet är att de inte pratar utan att det enbart är text som kommer upp.

Att jag skulle bli så tagen av A Link Between World gjorde mig sugen på att utforska mer från Zelda serien till 3DS, något som resulterade i att jag ropade hem The Legend of Zelda: Tri Force Heroes på tradera för en billig peng. Det skiljer sig en hel del från de andra Zelda spelen då det är ett multiplayerspel (man kan även kan spela singelplayer).

Är du på jakt efter ett Zelda spel med den klassiska känslan till 3DS är inte Tri Force Heroes ett alternativ. Välj istället:

  • The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
  • The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
  • The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D

Tri Force Heroes är ett perfekt coap när ni är ett par stycken som spelar.
Det räcker med att en har spelet så kan man köra tillsammans via download* version.

*Det räcker med att en har spelet så kan två andra 3DS enheter ladda hem det och spela i LAN.

ctr_zelda_tfh_ps_uk4

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s