Sony Playstation 3 köpguide

Även om Playstation 3 inte är retroklassat än tänkte jag att det kunde vara roligt att göra en köpguide.

När Playstation 3 kom hade det en av marknadens bästa blueray- spelare. Du kan använda det till så mycket mer än bara spela.Det jag har använt mitt mest till är JRPG och framför allt Final Fantasy, men även många ”fighting” spel som Dead or alive, Tekken och Street Fighter IV. Jag fick tag i min PS3 när en kompis köpte PS4 och ändå skulle slänga sitt gamla system. Innan jag fick det spelade jag det mycket hemma hos vänner.

Konsol

Playstation 3 finns i tre olika versioner. Den första ”Fat” (release 23 Mars 2007)  hade fördelen  att man kunde köra PS1/PS2/PS3 spel. Nackdelen var att den ofta blev överhettad och för att åtgärda det valde man att ta bort funktionen att kunna spela PS2 spel på sin PS3. Det ska även tilläggas att den kom med 60 GB hårddisk. Denna kan du enkelt byta ut mot annan 2,5″ SATA disk. Andra versionen som kom var en slimmad edition. Det är också en av de vanligaste. I ett sista försök att få ut fler konsoler på marknaden gjorde man en uppdaterad version. Det som skiljde denna från övriga var att tidigare hade Sony kört med en slot-in diskläsare. Nu hade men istället en toploader där man satte i skivan.
En av de stora fördelarna (vilket är specifikt för Playstation), är att Sony har byggt in nätdelen så att om du hittar en konsol på loppis, är det ”standard” kablar som används och alla konsolerna har både HDMI och RGB utgångar.
Förtydligande; alla Playstation 3 kan spela Playstation 1 spel men bara ett fåtal versioner av  Playstation 3 kan ta även Playstation 2 spel.

Tillbehör

Handkontroll
Det finns två olika handkontroller, de ser identiska ut men om du kollar uppe vid USB ingången är där en text som säger DUALSHOCK 3 SIXAXIS (bild 1) och den andra heter enbart SIXAXIS (bild 2). Skillnaden är att Dual Shock 3 har ett inbyggt jyro/titlt och rumble.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Move
Sony såg framgången som Nintendo fick med Wii. Detta gjorde att man släppte något som Sony kallar ”Move”. Det är inget jag rekommenderar eftersom det fungerar rätt dåligt enligt min åsikt.
Fjärrkontroll
Det finns möjlighet att köpa till en fjärrkontroll för att använda konsolen som en blueray- spelare

Spel

Det finns många fantastiska spel till PS3. Dessutom kommer det fortfarande en hel del erbjudande via PlayStation Plus samt gratis spel.
Men dessa bör du verkligen ha på din Game- bucketlist!

  • The last of us
  • Final Fantasy XIII
  • Heavy rain
  • Red Dead Redemption
  • Street fighter IV
  • LittleBIGPlanet 2
  • Okami HD

 

Summering

Min åsikt om Playstation är att de generllet har bättre JRPG spel än övriga konsoler. Så är du en fantast av JRPG eller vill gärna börja så är PS3 systemet en fantastisk väg in. Nu kommer säkerligen många ha åsikter om att PS2 systemet har bättre titlar och det ligger lite i det. Vist, du får en PS2 konsol väldigt billigt idag, men alla de bra spelen har börjat rusa lite i pris vilket gör att mitt val blir PS3.
(Många av de bra titlarna från PS2 finns även som remastrade versionen till PS3.)
En annan fördelar med PS3 är att du kan nyttja konsolen som ett media center och kolla på Netflix / Youtube / Plex.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s