Avstickare Bergsala

Jag har både kört och åkt E6:an mellan Ängelholm till Göteborg. Redan som liten var Mario statyn ett landmärke för Kungsbacka. I helgen var det dags igen att ta sig an sträckan Ängelholm – Göteborg.
Min sambo och jag skulle upp till Lerum som ligger strax utanför Göteborg för att träffa Christian och Lina. Ni kommer kunna läsa mer om det senare i ett ”Hemma hos” blogginlägg.

Efter lite fika i Lerum så på vägen hem kände jag ett behov att åka in till Bergsala där Mario statyn står. För er som inte har passerat förbi sedan mitten på sommaren kanske inte känner till att Mario statyn har blivit uppdaterad. Nu står där en upphottad version av Mario, där han står på ett grönt rör istället för en vit pelare (se bilder nedan).
När vi skulle gå fram till statyn följde vi gången som är anlagt med belysning. Linda som var ett par meter framför mig blev livrädd! ”It’s me Mario, the number one” sa en röst som kom från högtalarna som vi inbyggda i belysningen.

Då det var lördag eftermiddag hade Bergsala’s kontoret stängt, så istället fick man stå som ett barn utanför en godisbutik och kika in. Det har fantastiskt mycket att titta på! Allt från stora plastfigurer i min höjd till alla enheter som de har släppt.
En sak är säker, efter vår avstickare har jag bestämt mig för att åka dit när där är öppet och försöka göra ett reportage. Vet inte hur Bergsala ställer sig till det men det borde ju inte vara några problem.

Detta bildspel kräver JavaScript.

För er som inte känner till Bergsala.
Bergsala AB är ett distributionsbolag som ansvarar för Nintendos distribution i Sverige. De grundade även den senare nerlagda Club Nintendo. Företaget växte explosionsartat under mitten och slutet av 1980-talet tack vare försäljningen av Nintendos produkter. Bergsala har sitt huvudkontor i Kungsbacka på Marios gata. VD för Bergsala AB är Owe Bergsten. Företagsnamnet kommer från de första bokstäverna i grundarna Owe Bergsten, Pierre Sandsten och Lars-Göran Larssons efternamn.

Informationen är hämtad från wikipedia

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s