Hemma hos: Richard

Läste ett inlägg på facebook där en gammal vän till mig behövde lite hjälp med sitt NES. Jag erbjöd honom snabbt min hjälp då han bor i närheten.

Eftersom det var länge sedan vi sågs började vi att snacka gamla minnen samtidigt som han kopplade in NES:et för att visa mig felet. Men det startade utan problem! Felet verkade ha löst sig själv. Guldläge att passa på att spela lite istället.

För att kunna spela måste man ha spel och det visade sig att Richard har en väldigt intressant samling. Det är inte den största men den innehåller absolut många rariteter. Första spelet jag fick upp ögonen för är det klassiska Gun Smoke som jag sedan upptäckte var placerad mellan Batman – Return of the Joker och Duck Tales 2. Självklart boxade och kompletta! Han har dessutom SCN- manualer till alla spelen. Inte illa det!

När jag tänker att nu kan det inte bli mycket bättre! En kompis som tycker om att spela och har många tunga titlar som jag vill spela! Då tittar jag längre in i lådan och upptäcker att han sitter med en hel del boxade N64 spel och lite lösa kassetter till SNES.
Richard berättar för mig när jag håller i Super Mario Kart kassetten att den hade han hittat tillsammans med två andra N64 och en konsol vid en återvinning för många år sedan.

Något exalterad som jag är efter att ha kollat på samlingen går vi ut i vardagsrummet för att spela lite. Spelet vi valde var Little Nemo – The Dream Master då han nyligen hade inskaffat det och ville gärna se lite av gameplayet.

DSC_0596

Dessvärre kunde vi inte spela så länge denna gången då han skulle iväg för att köpa ett NES till. Anledningen till att han köpte ett NES till är för han trodde att hans sjöng på refrängen.

Hur slutade detta besöket? Vi har bestämt att vi ska göra två saker!
Vi ska börja med att köra igenom ett par och streama det via NordicPlayer kanalen på Twitch som vi sedan kommer klippa ner för Youtube avsnitt.
Därefter kommer vi anordna ett event här i Ängelholm och bjuda in folk som vill spela.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s