Illustration på Nintendo NX

Min misstanke gällande Nintendo’s nya konsol har hela tiden varit att vi kommer att se en hybridlösning. En enhet som du kan ha med dig och spela på vart du än är, men även välja att koppla till en TV för att få större bild.

När jag har förklarat detta för andra har jag dragit liknelsen; ”Du kopplar en mottagare i TV:n precis som en chromecast, därefter har du Nintendo-enheten som kommer att se ut ungefär som en New 3DS. Antingen spelar du direkt på konsolen eller så streamar du bilden till TV:n”

nintendo nx zelda
Om jag har rätt eller fel får vi snällt vänta på. Det finns ingen spikad release för Nintendo NX, det enda vi har att förhålla oss till är att det blir någon gång i Mars. Vi vet redan nu att Nintendo kommer att köra på kassetter istället för CD-skivor som lagringsmedia, vilket jag tycker är väldigt bra då det gör det enklare att bevara spelen. Troligtvis kommer det att göra att livslängden på spelen ökar. Nintendo ser inte bara framåt utan även bakåt så frågan är om vi kommer att kunna spela äldre kassetter på NX enheten…
Bilderna som visas kommer från Eurogamer.net
Vill du läsa mer om NX? Klicka här för att komma till Eurogamers sida.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s