Gotta catch ´em all!

Nu kan ingen ha missat Pokemon GO! Alla springer rundor med sina mobiler och letar Pokemon’s, butikerna har kampanj på Powerbanks, försäkringsbolag skriver om riskerna med Pokemon GO och på TV4 Nyhetsmorgon bakar man Pokemon kakor.
Frågan är om någon mobiltillverkare kommer att släppa en mobiltelefon som är en ”Pokemon Edition”. Jag har spelat sedan den 10 juli men har tyvärr inte blivit mer än level 10. Jag blev till en början lite nostalgisk när jag fångade alla de Pokemon’s som svar med i Pokemon Red.

Nintendo är inte dumma, just nu kör de en kampanj på Pokemon Blue/Red/Yellow med 30% rabatt på E-shop (du betalar endast 70kr/spel). Detta gjorde att jag införskaffade Yellow direkt (då jag inte spelat den tidigare). Yellow versionen bygger på TV-serien och den största skillnaden är att man börjar med Pikachu och att han hela tiden följer efter dig. Skillnaden är även att du inte kan få tag i alla 151 Pokemon’s på ex enbart Blue utan du behöver även spela på Red för att kunna ”Gotta catch ´em all!”. Därför finns möjligheten att byta Pokemon’s med varandra.

Då jag körde fast i första grottan valde jag att skriva ut Pokemon Yellow Guide från Nintendo Power. Denna har framför allt hjälpt mig att hitta i grottorna och veta vilka Pokemon’s jag har fångat. Jag minns att jag hade en riktig Blue/Red guide och den har jag letat efter med ljus och lykta. Men tyvärr finns den inte med mig längre…

pokemonfeber

Att få återuppleva Pokemon är fruktansvärt roligt! Tycker att det är superkul att se mina monster utvecklas och få nya egenskaper samtidigt som man tar sig fram i de olika städerna. Per automatik skapas ett band och i Pokemon Go har det blivit att jag har fått ett band med Eevee, i Yellow är det Bulbasaur och Pikachu.
Jag föredrar att spela Pokemon Yellow på 3DS för att få backlight så att jag ser skärmen klart och tydligt.

pokemonfeberbanner

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s