Twitch.tv/nordicplayer_se

Det har varit en utmaning att komma igång med streaming. Först kämpade jag med att få i ordning min Studio / Gaming rum. Efter det skulle jag få rätt på min Elgato som saknade en kabel. När allt detta var åtgärdat var jag taggad på att komma igång. Precis när allt var färdigt och riggat för att streama trillade nästa problem in… Tydligen har Sony inte stöd för att köra sina actionkamera som webbkameror. Så istället får jag använda min webbkamera (Logitech HD 720p) tills vidare. Det har varit bättre att nyttja actionkameran då den har vidvinkel och mycket bättre kvalité.

Interface

Att sätta ihop ett schyst interface var inte det enklaste… Man vill att det ska vara stilrent men inte tråkig att titta på. Just nu är det mycket tester som sker, men tanken är att bygga ett interface med Nordicplayer.se loggan, 2/3 av bilden ska vara ”ingame” sedan webbkamera och chatt. För att göra det hela lite mjukare tänker jag ha någon form av bakgrundsbild.

Test stream

Måndagens stream (16.07.11) var lite av en test för att se hur det fungerar. Jag upptäckte snabbt att jag hade problem med att få min röst med i streamen. Vilket är en sak som jag behöver lösa omgående, för detta påverkar även inspelningen av episoderna till Youtube kanalen. Dessutom hittade jag två mindre saker också. Den först var att kameran visade sjukt dålig bild och den andra är att mina reaktioner är inte i fas med själva gameplayet.
En snygg funktion som Twitch har är att man kan exportera sina stream till Youtube. Denna funktionen vet jag inte i nuläget om jag kommer använda. Då jag har en tanke med att kunna använda vissa delar av streaming matrialet när jag gör avsnitt till Youtube showen.

Om du under kommande dagar är inne på streamen (twitch.tv/nordicplayer_se) så kan det gå lite upp och ner då jag håller på för fullt att testa.
Men är tacksam om du kan stanna och ge mig feedback på streamen.

En sista tankeställare med detta blogginlägget är, alla nya spel streamas på Twitch.tv men samtidigt är Google i full gång med att dra igång sin ”Gaming Stream”. Detta gör att man kanske borde vara med där istället och sattas på den. Trotts allt har Youtube lite större kassa för att skapa nya funktioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s