Förhandstitt på Pokemon Go

Sedan en tid tillbaka har jag följt Pokemon Go projektet. Jag trodde ett tag att de hade tagit sig vatten över huvudet och att det inte skulle bli någon produkt. Men nu är det igång!

Genom att ladda hem APK filen har jag testat spelet (vill du också testa läs mer här). Som ni kanske redan har räknat ut är jag lite av ett Pokemon fan, men jag har aldrig varit någon ”mobiltelefongamer”.
När jag startade upp spelet kände jag direkt att detta kanske skulle fungera. Framför allt är det genialt att få barn och gamers att röra sig mer. Dock finns risken att folk kommer att råka ut för olyckor, exempel barn som missar att se sig för när de ska gå över vägen, vuxna som köra bil och spela samtidigt osv.

Spelet går ut på att man genom mobilen får upp en karta över den platsen du befinner dig på (via GPS:n i mobilen). Du kommer att se olika symboler som du kan ta dig till och dessa kan vara allt från gym/items/Pokemon’s. Runt om i världen finns det olika Pokemon’s som det gäller att fånga. Du gör det genom att du tar dig till platsen på kartan där du ser en Pokemon. När du är framme trycker du på din mobilskärm, då kommer mobilens kamera att starta upp och du kan se Pokemonen genom kameran (se bild).

Nu gäller det, nu ska du kasta en pokeboll och fånga din Pokemon.
Genom att fånga de olika varelserna får du experience. Dessa poäng behöver du för att ex kunna ta dig in på de olika gymmen där du utmanar andra.

Spelet är redan släppt i USA, Japan och Nya Zeeland. Det finns ingen datum när det ska lanseras i Sverige. Men det sägs att det kommer inom kort.

Det är sjukt beroendeframkallande och som alltid när Nintendo har ett finger med i spelet är det ett helt unikt spel!
Nackdelen med hela mobilspelskonceptet är att då du nyttjar både GPS,data och kameran så drar det en hel del batteri.
Jag hoppas att jag har fel, men risken är att det kan bli rätt enformigt och att det bara blir en ”fluga” inom Pokemon världen. Dvs. om de inte fortsätter att utveckla spelet med nya funktioner och möjligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s