The Legend Of Zelda

Alla minns vi den, guld kassetten!
Nästan lika självklart som man har spelet Super Mario har vi alla varit i kontakt med Zelda någon gång. Spelet är ett fantasy äventyrsspel / RPG som man ser från helikopterperspektiv.
Tyvärr har jag aldrig ägt ”The Legend Of Zelda” till NES, men däremot har jag ett komplett ”The Adventure Of Link” (Zelda II). Innan jag drar igång med Zelda II måste jag köra
Zelda I först, lösningen blir att dra igenom det på min 3DS via virtual konsol (50kr). För att göra det lite enklare för mig har jag dessutom fixat en karta, samma som man fick med i originalboxen.

Lite rolig information om Zelda
Zelda kom 1987 och var det första spelet som hade en inbyggd sparfunktion som drevs av ett litet batteri. Har du ett Zelda men sparfunktionen inte fungerar på din kassett kan du alltid prova byta batteri.

Legend_of_zelda_map_front

Jag minns Zelda som ett ganska svårt spel när jag var liten då det innehåller dialog och spelet  är på engelska. Samt att man inte förstod att man var tvungen att hämta items i varje slott. Dessa behövde man för att komma vidare.

20160705_150409

Totalt har jag lagt cirka 10 timmar på spelet och är just nu på slott 6. Dessutom har jag fått det andra svärdet och köpt på mig den blå ringen.

Zelda är ett roligt och utmanande spel, även om man har en karta är det inte alltid självklart vart man ska gå för att komma vidare. Jag har fått googla ett par saker vid de tillfällen jag inte kommit längre. Min känsla är att när jag har klarat Zelda I kommer jag att vara nöjd och troligen inte spela det på ett bra tag. Det är inget spel som man bara kan sätta sig ner och mysa med utan det är relativt tidskrävande.

Två udda/roliga saker som jag har upptäckt i spelet
1, Om man plockar upp kartan i slott 4 ser man på översikten att slottet är format som ett hakkors.
2, När man spelar på flöjten på slott 5 så är det samma melodi som i Super Mario Bros 3.

Annons

En reaktion till “The Legend Of Zelda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s