En dag på Dreamhack

I söndags satte vi oss i bilen för att köra ca 20mil. Vart var vi på väg? Dreamhack Summer 2016!

Under roadtrippen hade vi bestämt oss för att spela in vårt första avsnitt. Jag måste erkänna att det var en utmaning då det inte är det lättaste att ställa sig framför en kamera och leverera. Dreamhack-avsnittet kommer upp på Youtube kanalen i veckan.

Varje gång jag ser skylten ”Välkommen till Jönköping” känner jag att lyckan är total. Fördelen med att köra upp dagen efter öppning är att man slipper alla köer, vi hade enbart några personer före oss i kön. Väl inne är musiken hög och det är folk överallt, både med och utan datorer. Jag blir lite som ett barn i en godis affär, vet inte vart jag ska börja.Vet inte riktigt vad som hände denna gången men fick ett frispel när jag kom in och gick direkt till Dreamhack’s egna butik för att gå bananas på kläder och merchandis.

Spel och sånt
Butiken som aldrig gör en besviken! De väljer att inte fokusera så mycket på PC gaming när de är på plats. Det fokuserar istället mycket på retro, merchandise’s, bräd- och kortspel, vilket man kan spela på de utplacerade borden som de har vid sin popup store. När det kommer till retrodelen hade de förvånansvärt många bra titlar med sig och till mycket bra priser! Om man inte redan hade en konsol fanns det möjlighet att köpa kompletta konsoler hos dem (inte boxade).

Nintendo
Har ingen fakta bakom det, men det känns som att konsolspelandet och framför allt Nintendo växer på Dreamhack. Tidigare har de haft en liten plats för Super Smash Broes. Den här var väl i och för sig inte så mkt större, men däremot hade Pokken tournement ett stort bås med möjlighet för alla att delta i turneringen och prova på. Två stycken kommentatorer och en upphöjd scen med läktarplats.
Andra TV-spel’s tureningar vi fick se i år var Street Fighter V och Mortal Kombat XL. Frågan är om vi får se Tekken 7 nästa år.

pokkendh

Kläder & Merchandise
Som jag nämnde tidigare blev det lite shopping för min del också. Köpte framför allt Dreamhack’s egna produkter i deras Dreamstore. Asus delade ut T-shirts och kepsar och såg inte det men Logitech gjorde säkert det i år också. Den mest generösa var som vanligt Komplett.se som kastade ut saker med jämna mellanrum och hade många olika tävlingar.

shopping-dhs16

Cosplay
Tyvärr fick jag inte med så mycket på film som jag önskade pga att batteriet dog. Kameran vi använder är en nyinköpt Sony actionkamera och batteritiden var kortare än vi trodde.

Showen var ca 30 min sen när den väl drog igång. En av värdarna inledde med att berätta att det är första gången för vissa deltagare och att vi ska vara snälla (Bra sagt!). Därefter var det inte mycket som gick rätt. I juryn satt sveriges egna Disney- prinsessa Myrra Malmberg och dessvärre var det inte så många i publiken som visste vem hon var, vilket resulterade i att hon fick dåligt med applåder. Deltagarna fick fel låtar och namn + karaktär uppropade när de skulle gå in. Personligen känner jag att Dreamhack gör allt annat väldigt bra men det verkar som man åsidosätter Cosplay, vilket är synd eftersom det är en stor del av Dreamhack! Jag vill däremot ge en stor eloge till de som gör dessa kostymer och har modet att gå upp på en scen för att visa sig i dem. Fantastiskt starkt jobbat!

cosplaywow

Mina favoriter i år var:
Cassidy som Widowmaker från Overwatch och Tine Marie Riis som Alexstrasza the Lifebinder från World of Warcraft.

E-sport
Precis som med all sport är E-sport bäst live! Vilka arenor de bygger upp! Vi var mest på HoS (Heros of the Storm) arenan. Läktaren var bra uppbyggd, mycket strålkastare med häftigt ljus. Bilden på storbildskärmarna var kanon och man hade hela tiden koll på hur gameplayet gick. Kommentatorerna missade inget utan hade full koll på alla matcherna och var i världsklass!

VR
Både Asus, Webbhallen och Omen gav dig som gäst möjligheten att få prova på HTC Vive. Jag ville gärna prova men som tidigare nämnt är jag väldigt rädd för att bli åksjuk (även om de sägs att det är löst i de nya generationernas VR headset). Men jag lovar er, jag ska prova det snarast. Försökte även att pusha Linda men det gick inte.

Så räcker det med en dag för allt detta? Nej! Jag hade gärna stannat där hela eventet. Det finns så mycket att göra och se. Vi har redan bestämt att nästa gång (Dreamhack Winter 2016) kommer vi att bo på hotellet som ligger intill.

Avslutningsvis så tycker jag att vi i Sverige ska vara stolta över att vi har ett så bra event och jag tror att vi många gånger glömmer bort hur lyckligt lottade vi är.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s