Final Fantasy XIII

Khan och jag började att spela detta på premiärdagen. Han hade precis flyttat hemifrån och hade inte köpt kaffekokare än. Detta ledde till att jag (som fortfarande bodde hemma) fick springa fram och tillbaka med nykokt kaffe. Vi kom rätt långt när vi körde! Är inte helt säker men tror att vi kom fram till kapitel 8.

Jag kom ihåg rätt många delar av spelet och körde på, tills jag kom till en boss jag inte fick rätt på; Cid Raines.

För er som precis som mig har fastnat där, läs nedan!

Use Fang/Vanille/Sazh (in that order).

Useful Paradigms:
Sab/Sab/Syn (Start)
Sen/Med/Syn (after his big attack – or just use renew)
Com/Rav/Rav
Com/Med/Rav
Com/Rav/Com (if you get the chain gauge high enough)
Sab/Sab/Rav (after he removes his debuffs – if you want to keep raising the chain gauge)

Start by using Libra (of course).

Debuff him like crazy from assassination, then switch to Relentless Assault.

Switch to a healing paradigm if/when necessary.

I use two Saboteurs because they have different debuffs. Also, Vanille using deprotect + Fang attacking (especially if imperil – can’t remember if that one can land – is on and an en-spell on her) is deadly. Also, Fang has slow. Slow+deprotect+bravery=easy battle.

Also, I use Sazh instead of Hope because I find haste to be the single most useful spell in the game. Protect and shell, while useful, pale in comparison to haste and deprotect/deshell.

Innan jag hittade denna lösningen hade jag lagt spelet åt sidan ett tag. Men för några dagar  fick jag för mig att jag skulle ta tag i spelandet igen och klarade det!

När jag kom vidare var det en otrolig känsla som fick mig att fastna i spelet igen. Tyvärr är det inte länge man får vara glad i spelet då man ständigt hamnar i en position där man inte kommer vidare.

Kapitell 11 började bra, jag körde på och förstod rätt snabbt att man inte skulle puckla på de stora dinosaurieliknande varelserna. De gör ont… men jag lyckandes ta mig vidare och struntade mer eller mindre i det öppna landskapet. Väl inne i grottan fastnade jag och kom inte förbi. Gick in på olika forum för att ta reda på hur andra har kommit vidare.

Tydligen måste man springa och göra sidoquest för att komma upp i level. Detta missade jag helt. Som tur är har jag sparat precis när jag kommer ut i kapitel 11 zonen. Så nu ska jag strax sätta mig igen och börja levla upp mina karaktärer. Har hört att Lightning/Vanille/Fang  ska vara de bästa att köra hela vägen ut. Dock så är jag mer inne på att ersätta Fang med Snow.

To Be Continued

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s